Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

πρωτομηνιά - πρωτοβουτιά!






Και ναι, ήρθε ο Ιούνης. 
Κι εμείς τον καλωσορίσαμε όπως του άρμοζε : ζέστη αυτός; παραλία εμείς!

Από μέρες τα μικρά κουτσορώταγαν 'άντε, πότε θα πάμε για μπάνιο' κτλ, είπαμε λοιπόν για την πρωτομηνιά, να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα διαβάσματα (εξετάσεις τέλους της χρονιάς, γαρ) και αδράξαμε την ευκαιρία για μια θαλασσινή απόδραση!
(Και καθώς δεν είμαι και από τους πιο πρωινούς 'παραλιακούς' τύπους, πολύ μου άρεσε που και το έτερον ήμισυ είπε να πάμε μετά τις 11.. και-καλά-να-είνα-πιο-ζεστά..:) )

Σηκωθήκαμε λοιπόν με την ησυχία μας, ετοιμάσαμε το πρωινό μας (τηγανίτες παρήγγειλε η φαμίλια..), ήπιαμε το καφεδάκι μας με το πάσο μας κι αρχίσαμε να μαζευόμαστε.
Το μεσημεριανό στο σπίτι έμοιαζε πια ανούσιο -γιατί κατά τις 12-1 μας βλέπαμε να φεύγουμε. Ναι, αλλά από φαγητό;; (η παραλία για την οποία θα βάζαμε πλώρη δεν έχει 'τίποτα' αρκετά κοντά της)...

Α-χά! Ιδέα! Πικ-νικ-day! 

Ψήσαμε κάτι ωραιότατες κοτομπουκίτσες για μαζί, πήραμε τα ντολμαδάκια μας, τίγκαρα ένα μεγάαααλο τάπερ με ντοματο-αγγουρό-φέτο-ριγανο-ελιο-σαλάτα, με μπόλικο (ΜΠΟΛΙΚΟ) λαδάκι για έξτρα 'βουτιές', μια φρατζόλα ψωμί, αυγουλάκια βραστά, μπανανούλες, αχλαδάκια και voilà!!
Δεν παραλείψαμε και μια-δυο μπυρίτσες και κοκακολίτσες στο μικρό ισοθερμικό (το τιγκαρισμένο με τις ειδικές παγοκύστες) - γιατί πικ-νικ χωρίς τα δροσιστικά του δεν γίνεται, γίνεται;;


Λοιπόν: 
μαγιώ -τσεκ, πετσέτες -τσεκ, καπελάκια/αντηλιακά -τσεκ, καρεκλάκια-παραλίας -τσεκ, ραδιοφωνάκι -τσεκ και φύγαμε!

Μία ώρα αργότερα, είχαμε φτάσει στην παραλία. Ναι. Οπως το φανταζόμασταν. Μικρή, καθαρή και ...μόνη της! Μια παραλία ολόδικιά μας!

Διαλέξαμε την καλύτερη σκιά των δέντρων, απλώσαμε τις ψάθες μας, κρεμάσαμε το ραδιοφωνάκι να παίζει μουσική, μάσκες στο χέρι  και βοουυυρ για βουτιές!!!  
--Οι άλλοι. 
Τόσο αρχές Ιούνη, το νερό ήταν  ..χμμμ. ..μπούζι, να το πω; σπάνε-τα-δόντια-παγωμένο, να το πω; Τα μικρά, δεν κατάλαβαν τίποτα. Ορμήσανε μέσα λες και τους είχε χαριστεί ο κόσμος όλος.. !
Το έτερον ήμισυ, 'την άκουσε' λιγάκι, αλλά κούτσου-κούτσου, βούτηξε. Και να οι απλωτές, και να οι βουτιές, και να τα εκφενδονισμένα πλατσουρίσματα..
Εγώ απ' την άλλη, την απόπειρα την έκανα, αλλά το να βουτήξω κανονικά, δεν το αποτόλμησα (παραήταν παγωμένη η θάλασσα για τα γούστα μου..).  Προτίμησα να τους χαζεύω απ' έξω.. Και τελικά, την καλύτερη δουλειά έκανα.. Ξάπλα στην παραλιοκαρεκλίτσα, στην σκιά των δέντρων, βιβλίο στο χέρι, μουσικούλα να παίζει και ..'σινεμά' η φαμίλια να πλατσουρίζει...


Στιγμές που νιώθεις σαν να είσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.... 
Από εκείνες που θέλεις να χωρέσεις όλη την ευτυχία και να την αποτυπώσεις με μια φωτογραφία, αλλά φοβάσαι ότι η φωτογραφία είναι πολύ μικρή και πεζή για να χωρέσει τα γέλια και τα παιχνίδια τους.....

Το απομεσήμερο μας βρήκε ακόμα εκεί, χορτάτους από το πλούσιο πικ-νικοφαγητό μας, να χαζολογάμε ο καθένας με τα δικά του.. Ο μκρός 'μαγείρευε' φύκια, κοχύλια πευκόφυλλα και ό,τι άλλο έβρισκε εκεί τριγύρω.. ενώ ο  ..μεγάλος έπαιζε ρακέτες με κάποιον από εμάς. Και με κάθε αφορμή, νέα τσαλαβούτα και πλατσουρίσματα ('αχουυυ, πήγε η μπαλίτσα στο νερό.. ΣΠΛΑΑΑΤΣΣΣ!!!!)....


Κατά το απόγευμα, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής (τα μικρά με πολύ βαριά καρδιά που έπρεπε να αφήσουν την θάλασσα, κι ας είχαν παγώσει). Και με εξαίρεση τον ήρωα έτερον-ήμισυ που οδηγούσε, όλοι οι υπόλοιποι, αποκαμωμένοι, πέσαμε σε ύπνο ..ελαφρύ..


Ναι. Κάπου μεταξύ διαβασμάτων και δουλειών και προτιμήσαμε να καλωσορίσουμε ετσι φέτος τον Ιούνη. 


Άντε, καλό καλοκαίρι να έχουμε!!





4 σχόλια:

  1. Τι καλά που έχουμε νέα σου-σας και τι νέα!!!
    Όλα καλά πρέπει να ήταν τα πράγματα γιατί απ΄τον Μάρτη είχες να πεις, τσα!
    Πω πω μπράβο σας που αρχίσατε τον μήνα με βουτιές, μόνο που σκέφτομαι το μπούζι θάλασσα, ανατριχιάζω, αλλά τα παιδιά το καταχάρηκαν και αυτό έχει σημασία!
    Καλά διαβάσματα με πολλά ΑΦιλάκια σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πολλή καλησπέρα μου, Άιναφετς!
      .. Οντως, απ'τον Μαρτη, αλλά 'τρεχάματα' - καλά όμως, απο εκείνα τα ρουτινιάρικα και σχολικά :)..
      (κι ήταν πολλές οι φορές που ήθελα να σας γράψω.. αλλά...)
      Ολα καλά!
      Θα περάσω οσονούπω κι από το 'σπιτικό' σου για μια καλησπέρα!
      Καλό σου βράδυ!!

      Διαγραφή
  2. Νομίζω έχει φτάσει η στιγμή να με υιοθετήσεις χαχαχαχα
    Καλό μήνα λέμεεεε .αααα μην χαθούμε έρχομαι Ελλάδα τέλος Ιουνίου
    Θα σε στείλω μελάκι χιχιχι
    Σε φιλώ και τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς (έλεος πότε μεγάλωσαν τόσο τα παιδιά που δίνουν και εξετάσεις ??? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε Μάνια μου!
      -απ'όλες τις φορές που έχεις έρθει Ελλάδα, μία να συναντηθούμε!
      Στείλε-στείλε μειλ! (στο gmail, έτσι;)
      Οσο για τα παιδιά, το ένα δίνει εξετάσεις σχολείου (αλλά πότε μεγάλωσε, για πες!)
      - το άλλο είναι ακόμα δημοτικό.. (οσονούπω όμως κι εκείνο...)

      Στείλε μειλ - στειλε μειλ!
      Αναμένομεν εις το ακουστικό μας! :)

      Φιλούδιαααα!

      Διαγραφή